Persoane interesate

vineri, 8 februarie 2013

Capitolul 2 . O noua senzatie in scoala



    Britney , este sefa majoretelor . Parul ei blond si ondulat ii ajungea pana la jumatatea spatelui , iar ochii ei albastri fermecau intreaga populatie masculina de la liceu . Era de regula genul acela de fata care afla toate barfele si nu rateaza vreo ocazie de a umili vreun tocilar . Bineinteles ca , fiind majoreta , avea o reputatie de pastrat , si mai presus de astea , niste aparente . Ce-ar fi fost daca ar sta de vorba cu toti ratatii ? Ar fi devenit si ea una , si nimeni nu ar mai asculta-o . Insa era fericita . Sau , ma rog , aproape fericita .
 Avea o casa mare , parinti bogati , propria ei masinuta rosie , un iubit perfect , si era cea mai populara . Bineinteles ca intotdeauna era loc de mai bine , si plangerile ei constante faceau referire fie la garderoba ei , fie la faptul ca munceste non-stop pentru echipa ei de majorete .
O razgaiata de bani gata , cum ar numi-o oricine .

Astazi , ca in oricare zi , se urca in masina , avand grija la poseta ei noua si scumpa . Dupa ce-si petrecuse o ora si jumatate in oglinda aranjandu-se sa arate perfect , isi mai verifica inca o data machiajul in oglinda retrovizoare , si iesi din garaj . Trecu pe la Julia si Mia , prietenele ei , tot majorete , si se indrepta spre scoala .
Dupa cateva barfe picante , si complimentele nelipsite , ajunsera si la liceu .

-          Oh , fetelor , va faceti prea multe griji , spuse Britney , localizandul pe Brad , iubirul ei si zambindu-i .Fata cea noua va fi doar ... fata cea noua . nici o amenintare din partea ei , credeti-ma ! Probabil o fi vreo tocilara , sau asa ceva !spuse aceasta uitandu-se inca la Brad .
-          Cred ca are si ochelari ! spuse Julia preocupata fiind uitandu-se in oglinda pudrierei ei , verificandu-si luciul de buze .
-          Buna frumoaselor ! spuse o voce masculina .
-          Oh , Brad , scumpule ! spuse Britnay apropiindu-se sa se sarute .
-          Ati auzit de noua eleva ? Cica azi vine la scoala . Derek a zis ca sta la doar cateva case distante de el si a vazut-o cand s-a mutat . Cica e cam ciudata ! zise Brad tinand-o in brate pe Britney .
-          Ah ! Cui ii pasa ? intreba ea ironica .
-          Doar ...incepu Brad dar Britney ii facu semn cu mana sa taca .
-          Nu intereseaza pe nimeni noua ciudata . Poate doar fraierii din clubul de sah , zise ea pe un ton scarbit .
Brad isi dadu ochii peste cap , iar Mia si Julia incepura sa rada .
-          Gata fetelor ! Trebuie sa ne concentram . Astazi vom face antrenamente . mai sunt doar cateva zile pana la meci , si unii dintre noi au nevoie de exercitiu in plus , spuse Britney enervata .
Clopotelul de intrare se auzi , iar Brad isi lua ramas bun de la ele , intrand la ore .
Fetele il urmara in scurt timp , mergand in linie de parca erau sefele scolii .

                                                     ~~~*~~~

Mary strabatuse drumul pana la scoala , si intra in curtea scolii . Lumea deja incepuse sa se uite ciudat la ea .Afara era deja Martie , si nu mai era zapada , insa ploua marunt , asa ca Mary isi puse gluga hanoracului in cap , si-si indesa parul dedesupt , lasand la iveala doar bretonul ei pe o parte ce-i acoperea putin fata .
De altfel nici nu vroia sa fie privita sau sa incerce cineva sa socializeze cu ea . Nu avea nevoie de nimeni si nimic . Poar doar cu o mica exceptie .
    Isi grabi pasii spre intrarea in liceu , cand auzi zumzaiturile din spatele ei . Deja incepusera sa o barfeasca .

    Se sunase deja de intrare , insa Mary nu se grabea . Ii placea linistea . Intra in secretariat , si isi ceru orarul . Se indrepta spre prima ei ora la pas normal . Avantajul de a fi nou era ca puteai intarzia , scuzandu-te ca te-ai ratacit . Insa de asta puteai profita doar in prima zi , ceea ce si Mary avea sa faca .
Se opri in fata salii cu numarul 20 si batu timid la usa . Cand o voce de bardat ii raspunse sa intre , Mary deschise usa , si intra , cu capul plecat , asa cum facea in ultimul timp . Nu vroia sa se uite la cineva .
Se duse la catedra profesorului si-i dadu o hartie , informandu-l ca ea era noua eleva , si-si ceru scuze ca intarziase deoarece ii lua ceva timp sa gaseasca sala . O scuza ce fu acceptata imediat . Mary vru sa se intoarca si sa-si caute un loc liber cat mai in spate , cand profesorul o ruga sa se prezinte .
Mary deveni putin speriata , insa isi ridica privirea spre ceilalti copii din clasa , observand cum toti o priveau .
-          Aaa... numele meu ... incepu Mary , insa profesorul o opri , spunandu-i ca mai intai sa-si dea gluga jos , ca toti sa o poata vedea . Mary inghiti in sec , insa se supuse cererii profesorului , si-si trase gluga de pe cap , lasandu-si cascada de par castaniu sa ii aluneca peste umeri .
Aproape toti pareau fascinati de ea , in timp ce Mary se uita la profesor , care ii facu semn sa continue .
-          Deci , numele meu este Mary Johnson , si tocmai m-am mutat aici , la tatal meu , spuse aceasta , sperand din tot sufletul sa o trimita in banca , insa rugaciunile nu-i fura ascultate ca o fata cu parul saten ridica mana .
-          Da Clara ? spuse profesorul dandu-i cuvantul .
-          De ce te-ai mutat aici ?intreba aceasta .
-          Motive personale ! ii raspunse Mary aspru .
-          Ai prieten ? intreba un alt tip din spate , incepand sa rada si sa bata palma cu altii .
-          Aaa... nu ca asta te-ar privi pe tine , spuse Mary , reactie la care toti au inceput cu “O-uri “ , insa nu , nu am prieten , termina ea uitandu-se urat la tipul ce puse intrebarea si acum era suparat .
-          Si n-ai vrea sa ai ! spuse un alt tip si altii au inceput sa rada .
Mary rasufla enervata ,uitandu-se la profesor dupa putin ajutor , insa parea ca nu-i pasa , nefiind atent , la conversatii .
-          Nu cu cineva ca tine ! i-a raspuns Mary , reactie la care se auzira si mai multe rasete . Domnule profesor , m-am rugat eu . As putea sa merg in banca va rog ?
-          Mda , cred ca e destul cu intrebarile pe ziua de azi ! spuse profesorul .
Insa exact atunci , o mana se ridica in aer . Era o fata blonda , destul de draguta .
-          Mai am eu una ! spuse ea pe un ton dulce .
-          Bine Britney , spuse plictisit profesorul . Insa asta e ultima , fiindca avem de tinut si o lectie , in caz ca ati uitat ! ameninta profesorul .
-          Numai una , promit ! spuse ea , mutandu-si privirea spre mine . Deci , te-ai mutat cu tatal tau . Insa unde-ti este mama ? intreba blonda .
Lovitura sub centura ! se gandi Mary , privind-o pe blonda cum o priveste critic . Durerea ii reveni in piept , si nu stia ce sa-i raspunda . Mai ales ca acum , toti colegii erau cu ochii pe ea .
-          Ea ... aaa, pai ... ea nu mai este , a spus Mary trista .
-          Oh , adica ... a disparut ? intreba Britney facand pe proasta .
-          Nu , adica a murit ! ii raspunse dur Mary si se duse in ultima banca , punandu-si gluga in cap , in timp ce toti ceilalti elevi incepura sa susoteasca .
-          Faceti liniste va rog ! spuse profesorul inainte de a incepe sa predea lectia .

O prima zi inceputa “ perfect” , se gandi Mary .

Iar orele au continuat .Mary se simti stanjenita de fiecare data cand intra intr-o clasa si toti se uitau la ea si susoteau . Incerca sa nu le acorde vreo atentie , dar tot se simtea ca la muzeu . Si ea era exponatul !
In fiecare clasa cauta sa se aseze cat mai in spate , si din fericire , reusi .
 Cand clopotelul de pauza suna pentru pauza de pranz , Mary isi lua geanta pe care si-o puse pe umar , si iesi din liceu . Trecuse pe langa cantina aglomerata , insa nu intra . Nu vroia si mai multa atentie  si mai ales negativa .
Isi lua din geanta marul ce si-l puse de dimineata , si incepu sa se plimbe pe langa liceu .
  Acum , mai mult ca niciodata , vroia sa fie singura .
Musca din mar , oprindu-se sa se uite prin curtea scolii ce era goala . Nu avea nici macar o banca unde sa stea , si poate ca asa era mai bine .
  Continua sa mearga , insa deodata se opti in loc , tinandu-si marul ridicat in dreptul gurii . Se uita inca o data prin curtea scolii , insa nu vazu pe nimeni .
Pentru o secunda , crezu ca cineva o priveste , insa nu avea cum . Ochii ei scanau toate locurile unde ar putea sa se ascunda cineva , insa nu gasi nimic . Doar cativa copaci fara frunze , si casele de peste drum .
Acum , ca privea mai bine , casa care era chiar fata in fata cu scoala , parea cam ... parasita . Era mare si infricosatoare , si parea veche de cateva sute de ani .
Cateva picaturi de ploaie o readuse la realitate , iar Mary privi in sus , spre cer . Cerul era innorat si o picatura ii intra chiar in ochi . Isi lasa capul in jos frecandu-se la ochi si se indrepta cu pasi grabiti spre intrare . nu avea chef sa mai si raceasca !



                                               ~~~*~~~


Britney intra in cantina alaturi de prietenele ei ,. Si se aseza la masa lor obisnuita . Cea mai buna , normal .
Ceilalti copii populari , din care faceau parte jucatorii de fotbel si majoretele erau deja acolo .
Britney era nervoasa . Pute-ai sa-ti dai seama dupa incruntatura de pe fruntea ei si buzele tuguiate ca nu era in apele ei .
La prima ora , cand o vazu pe fata noua , mai ca-i venea sa rada  . Cu hanoracul acela , si tenisii aia stupizi , arata mai mult a baiat . Insa cand profesorul o puse sa-si dea gluga jos , ramase uimita de frumusetea ei . Desi bretonul ii acoperea o buna bucata din fata , se vedea ca e frumoasa . iar parul ei lung si stralucitor , mai ca il facea de ras pe al sau .
Insa cel mai mult a enervat-o cand baietii au inceput sa puna intrebari stupide , si sa flirteze cu ea . Cum e posibil sa o bage in seama pe acea tarancuta ?
  Insa cand vazu ca vroia sa scape in banca , Britney nu se putu abtine si ridicase mana . Analizase cum reactionase la intrebarea Clarei , si observa ca ceva nu e in regula , asa ca o intreba de mama  ei . Se pare ca ii atinse punctul sensibil . Ei bine nu mai e chiar asa de perfecta , nu ?
  Se aseza la masa , si imediat ii aparu in fata o tava cu mancare , isi ridicase privirea sa-l vada pe Brad care ii zambea , si o saruta , apoi se aseza langa ea .
-          Hei copii , a-ti vazut ce bine arata eleva cea noua ? spuse un tip .
Toate fetele de la masa si-au dat ochii peste cap .
-          Da ! Deci Derek  , esti un stupid ! Cum au vazut-o tu cand ea arata super ? spuse un altul mai mai sa-l ia la batate pe Derek .
-          Hei ! Nu dati vina pe mine ! se apara Derek . Era innorat si ploua . Aveti noroc ca mi-am dat seama ca e fata , in primul rand !
Toti au inceput sa rada , cu exceptia lui Britney .

Niciun comentariu: